Nieuws

|

Beklimming

|

Team

|

Foto's

|

Partners

|

GastenboekEerdere berichten


11 juni, 15u: Telefonisch contact: Baltoro Gletsjer (4800 m)

Zojuist is er telefonisch contact geweest met Katja en Henk. Ze hebben vandaag een perfecte dag gehad: het weer is lekker warm en helder, er staat nauwelijks wind en ze hebben een schitteren uitzicht gehad op zowel Gasherbrum I als de K2.

Bij de start vanochtend was vrij snel duidelijk dat het weer vandaag in positieve zin de tocht zou beïnvloeden. Hoewel het geplande eindpunt van de dag de Concordia (4700m) was, kon er met gemak door worden gelopen. Na kort overleg met de dragers werd hier dan ook toe besloten, zodat zowel de dragers als de klimmer morgen een kortere loopdag hebben en dus meer kunnen uitrusten bij aankomst op het basiskamp. Uiteindelijk is er dan ook doorgelopen tot de Upper Baltoro Gletsjer (4800m).

Gedurende de tocht waren vanwege het goede weer ook de uitzichten spectaculair. Onder andere een schitterend uitzicht op de K2, de op één na en gevaarlijkste berg van de wereld. Maar ook kon de Gasherbrum I al als klein puntje in de verte worden gezien.

Er zijn veel mooie foto’s gemaakt, maar deze zullen pas worden doorgezonden als op het basiskamp de laders zijn uitgeladen en op de notebooks aangesloten kunnen worden. Dat staat ons dus voor de laat in de middag op zaterdag en anders zondag te wachten.     
naar boven

Copyrights © 2004 Katja Staartjes / Henk Wesselius
Site made by Koome-webservices