Nieuws

|

Beklimming

|

Team

|

Foto's

|

Partners

|

GastenboekEerdere berichten


1 juli, 16u: Kamp 2 bereikt!

Katja en Henk hebben vandaag kamp 2 op een hoogte van 6500 meter bereikt na een tocht door de ijsval van maar liefst 8 uur. Gisteren was al bekend dat het bereiken van kamp 2 een zware dobber zou zijn: om op een hoogte van 6300 meter te komen waren ze maar liefst 6 uur onderweg vanuit kamp 1. Dit omdat ze zelf moesten sporen. Vandaag gingen ze echter samen met de Spanjaarden omhoog en werd er afwisselend door Carlos, Henk of Katja gespoord. Al na 3 uur bereikten ze het depot van gisteren (op 6300 meter) en na nog eens 5 uur door de sneeuw sporen kwamen ze uiteindelijk aan op de plek waar kamp 2 aangelegd zou worden.

Omdat de beide hoogtedragers uiteindelijk niet mee omhoog zijn gegaan moesten Katja en Henk zelf zaken als tent, touw, branders, eten, etc. met zich meesjouwen. Dat zorgde dus voor behoorlijk zware rugzakken, iets dat op een hoogte van meer dan 6000 duidelijk te merken is. Komende nacht zullen Katja en Henk overnachten in kamp 2 en morgen zullen de beide hoogtedragers wel de klim maken om de materiaalvoorraad in het kamp aan te vullen. Zij zullen in tegenstelling tot Katja en Henk niet in kamp 2 blijven, maar afdalen naar kamp 1.

Gedurende diezelfde dag zullen Katja en Henk de Japanse Couloir gaan bekijken. Het ligt niet in de planning om daadwerkelijk touwen aan te leggen, maar puur om de situatie te verkennen zodat er later een gedegen plan kan worden opgesteld welke route gevolgd zal gaan worden. Het Spaanse team heeft wel het ambitieuze plan opgevat om al touwen aan te leggen, maar het valt nog te bezien of dat zal gaan lukken.

Buiten het verkennen van het Japans Couloir zal veel tijd worden besteed aan het smelten van sneeuw. Zeker op deze hoogte is het immers van groot belang om continu het vocht tekort aan te vullen.

Zaterdag zullen Katja en Henk terugkeren naar het basiskamp (dus rechtstreeks vanuit kamp 2) om daar vervolgens enkele dagen te rusten. Er is voorspeld dat het weer vanaf 4 juli weer verslechterd, vandaar dat het team op die dag in elk geval terug wil zijn in het basiskamp.     
naar boven

Copyrights © 2004 Katja Staartjes / Henk Wesselius
Site made by Koome-webservices