Nieuws

|

Beklimming

|

Team

|

Foto's

|

Partners

|

GastenboekEerdere berichten


7 juli, 10u: Dagje respijt

Zojuist hebben wij samen met de Spanjaarden besloten komende nacht nog niet omhoog te gaan. Een en ander is voornamelijk gebaseerd op het weerbericht. Het plan is nu als volgt: morgennacht omhoog, dus de 9e aankomst kamp 1 (6000 m). Die dag zal het niet zulk goed weer zijn, maar dat zou geen probleem hoeven te vormen met de route die er al is over de gletsjer. De volgende dag (za) dan naar kamp 2 (6500 m) met een goede weersvoorspelling en zondag de 11e kamp 3 opzetten (7300 m). Als alles mee zit zullen we dan die nacht vertrekken en dus maandag de 12e naar de top gaan. Een dag extra werken in het couloir of een van ons die niet fit is, zou betekenen dat we een dag later, dus dinsdag de 13e naar de top gaan.

Let wel: dit is het plan: de weersvoorspellingen voor de 12e en 13e zijn behoorlijk goed, maar zijn nog in grote mate onzeker. Verder gaan we er in dit plan ook van uit dat er niet al te grote problemen te verwachten zijn in het Japanse couloir en boven kamp 3.

Wij hopen van ganser harte dat de groep van het Duitse Amical morgen of overmorgen met een verrassing terugkomt in BC: dat zij al wat werk verzet hebben (sporen + touwen fixeren) in het Japanse couloir. Zij klimmen vandaag naar kamp 2 op G1.

Wij komen morgen met meer details omtrent de weersvoorspelling en omtrent de situatie op G1.

En dan gaan wij nu genieten van de vrije middag met dit mooie weer en hebben alle gelegenheid de verjaardag van Henk te vieren.    
Dagje respijt
naar boven

Copyrights © 2004 Katja Staartjes / Henk Wesselius
Site made by Koome-webservices