Nieuws

|

Beklimming

|

Team

|

Foto's

|

Partners

|

GastenboekEerdere berichten


12 juli, 22u: Samen naar boven of toch naar beneden?

Bij telefonisch contact vandaag bleek dat Katja en Henk terug zijn in kamp 2. Wel hebben ze een hoogte van ruim 7000 meter gehaald en zijn de touwen voor een groot deel inmiddels gefixeerd. Door het slechte weer (opnieuw sneeuw) moest het team opnieuw omkeren voordat kamp 3 werd bereikt. Onder andere de eerder gefixeerde touwen bleken te zijn ondergesneeuwd.

Tijdens de loodzware tocht richting kamp3 werd het team in het bovenste deel van de couloir ook nog eens geteisterd door diverse kleine lawines. Op sommige stukken moest er alpien worden geklommen, iets dat er onder voor gezorgd heeft dat de beide hoogtedragers hebben moeten omkeren. Hun ervaring en kennis daarin schieten immers te kort.

Inmiddels is ook Ralph met het Amical-team gearriveerd bij kamp 2 en zijn er van het Spaanse team twee deelnemers afgedaald. Carlos is dus de enige overgebleven klimmer van het Spaanse team en verder is er nog een Portugese klimmer. Morgen wordt gezamenlijk bekeken of er een poging kan worden gedaan richting kamp 3 en vervolgens de top. Door nauw samenwerken kunnen de teams immers de kansen vergroten omdat het sporen beter afgewisseld kan worden.

Mocht men besluiten om door te gaan, dan kan er op 14 juli wellicht een poging ondernomen worden om de top te bereiken. Gaat het team niet door naar boven, dan zullen ze af moeten dalen naar het basiskamp in verband een voorspelde verslechtering in het weer vanaf 15 juli.

Omdat het weer echter zo wisselvallig is zal de uiteindelijke beslissing van go of no-go pas morgenochtend (dinsdag 13 juli) worden genomen.     
naar boven

Copyrights © 2004 Katja Staartjes / Henk Wesselius
Site made by Koome-webservices