Nieuws

|

Beklimming

|

Team

|

Foto's

|

Partners

|

GastenboekEerdere berichten


15 juli, 23u: Kleine klusjes

Vandaag is het zo'n dag in het basiskamp voor kleine klusjes: als eerste hebben we de vloer van onze eettent geëgaliseerd. Het laagje stenen is maar zeer dun, daaronder zit het gletsjerijs. Daar waar de tonnen staan, heeft de warmte minder invloed en smelt het ijs dus minder snel. De tonnen staan in de loop van de tijd dus op een bergje en vallen op gegeven moment om als je niets doet. De oplossing: de tent leeghalen en de vloer egaliseren. Een zware klus, gezien het harde ijs, die uitgevoerd werd door Amin en Baig. Verder zijn er de gebruikelijke werkjes na een klim: stijgijzerpunten bijvijlen, scheurtjes in de gamaschen repareren etc. Ook kleren wassen stond weer op het programma.

Einde van de ochtend heb ik de tijd genomen om mezelf weer eens lichamelijk goed te verzorgen: de huid weer eens goed invetten. Heerlijk. We hebben hier een hele serie producten van Weleda (vooral ook mini's voor op de berg) waar we alle kanten mee uit kunnen: zonnecrème, arnicagel, klovengel, spierbalsem, amandelcrème, coldcream, neuscrème, voetbalsem, duindoornhandcrème etc. Ik ben trots op mijn (langdurige) samenwerking met Weleda, gezien de bedrijfsfilosofie en de kwalitatieve en zuivere producten die ze maken.

Huidproblemen tijdens een expeditie zijn overigens normaal. Ik ga er nu natuurlijk prat op dat wij hier minder last van hebben door de goede producten van Weleda. En dit is geen verkooppraatje! Bij ons zijn de huidproblemen tot nu toe beperkt gebleven tot verbrande lippen. Die zijn overigens nog steeds niet hersteld, alhoewel het eindelijk de goede kant op gaat.

Het weer vandaag is redelijk, in tegenstelling tot de voorspellingen. Zojuist zijn er nog wat klimmers teruggekeerd in BC. Het hoogst bereikte punt op G2 is inmiddels 6900 m, maar ook daar hadden de klimmers last van de gigantische hoeveelheden sneeuw bij het maken van het eerste spoor.

Wij doen nog geen uitspraken waneer we weer omhoog gaan. De jetstream komt eraan, maar het weerbericht is onvoldoende valide, blijkt de laatste dagen. Morgen praten we met het team van Ralph en Carlos om de timing en strategie te bepalen van de verdere klim op G1.    
Kleine klusjes
naar boven

Copyrights © 2004 Katja Staartjes / Henk Wesselius
Site made by Koome-webservices