Nieuws

|

Beklimming

|

Team

|

Foto's

|

Partners

|

GastenboekEerdere berichten


5 mei, 14u: Training Vercors

De klimmers hebben zich in Frankrijk volledig kunnen richten op het verbeteren van de lichamelijke conditie.

Een week lang alleen maar klimmen en lopen, dat was de opzet van de week.
En die opzet is goed geslaagd. Eerst is er 3 dagen rots-geklommen vanuit Saoux, een vertrouwde en rustige plek vlakbij Crest aan de zuidkant van de Vercors.
Uiteraard zullen de omstandigheden op de Gasherbrum volledig anders zijn dan in het zuiden van Frankrijk, maar toch komt het ook bij het expeditieklimmen van pas, een goed ontwikkeld ‘rotsgevoel‘ te hebben. En voor de komende beklimming zeker, met het oog op het Japanse Couloir op de Gasherbrum I. Immers, hier zullen de klimmers te maken krijgen met stuk rotsroute dat knap lastig zal zijn.

In het laatste deel van de trainingsweek is er 3 dagen met de tent door het prachtige Parc Regional du Vercors gelopen. Hierbij ging het niet zozeer om de moeilijkheid of hoogte van het traject, maar om het maken van ‘lange dagen’ met bepakking. Ook dat is gelukt. Het start- en eindpunt was in Leoncel, aan de westkant van het Parc. Henk en Katja kenden dit gebied niet, maar het overtrof de verwachtingen: een prachtige trektocht. De hoogste piek van het massief, de besneeuwde Grand Veymont (2341m) werd met enige spijt onderlangs gepasseerd. Het geplande dagtraject was te lang om ook nog door de diepe sneeuw naar boven te klimmen. Achteraf had er mogelijk beter meer vanuit het midden van het Parc gestart kunnen worden om ook daadwerkelijk de hoogste piek van het massief mee te nemen. Deze top blijft dus nog voor de toekomst liggen!
Overigens lag de sneeuwgrens op veel plekken in het Parc op 1300 meter! Een tegenvaller in deze week was er voor Katja, die op de 3e dag haar rechterenkel verzwikte. Helaas is het eens in de zoveel tijd raak. Hopelijk kan de hardlooptraining over een week worden hervat.
Terug in Nederland zijn de overige expeditievoorbereidingen weer vol overgave opgepakt: concretisering van afspraken met sponsors. Maar de nadruk ligt toch op het vertrek van de bagage eind volgende week. Het klimmersduo heeft er de handen meer dan vol aan!    
Training Vercors
naar boven

Copyrights © 2004 Katja Staartjes / Henk Wesselius
Site made by Koome-webservices