Nieuws

|

Beklimming

|

Team

|

Foto's

|

Partners

|

GastenboekEerdere berichten


25 juli, 16u: Veilig in kamp 3

Katja nam vanmiddag (rond 15.30 uur Nederlandse tijd) opnieuw contact op vanuit kamp 3. Ondanks de zware afdaling door de dikke sneeuw heeft het Nederlandse team kamp 3 dus veilig bereikt.

Tijdens dit gesprek kon Katja ook iets meer vertellen over de beklimming zelf. Het team was inderdaad zo rond 2.00 uur / 2.15 uur vertrokken vanuit kamp 3 om de toppoging te beginnen. Er was nauwelijks wind en ook het zicht was zeer goed met een heldere hemel. Maar toch was het laatste stuk flink zwaar. Vooral de dikke sneeuw -op sommige plaatsen zelfs tot aan de heupen- zorgde voor veel moeilijkheden en kostte uiteraard ook veel tijd. Waar het team van Ralf een dag eerder al het voortouw had genomen in het sporen en het aanleggen van de vaste touwen naar kamp 3, waren twee van hun teamleden (de Japanner Jerotakka en hoogtedrager Quadurat) vandaag verduidelijk het sterkst en hadden de belangrijskte rol in het sporen, verreweg het zwaarste werk. Gelukkig kon het Nederlandse team vandaag ook een rol spelen bij dit sporen in de sneeuw. Hierbij waren er passages waar de wand tot 60 graden steil was en er dus erg voorzichtig te werk gegaan moest worden.

De top werd om ongeveer 12.05 uur bereikt door het complete team van klimmers dat uit kamp 3 was vertrokken. Dus alle 3 vrouwen en 10 mannen stonden om deze tijd op de top.

Nadat de verschillende foto’s werden gemaakt en iedereen heeft genoten van het perfecte uitzicht is er snel aangevangen met de afdaling naar kamp 3. Bij de afdaling zijn er nog behoorlijk wat moeilijkheden geweest, waarover Katja op een later tijdstip uitleg zal geven.

Dat zal waarschijnlijk op dinsdag worden, hoewel morgen (maandag 26 juli) al wel de eerste foto’s van de top kunnen worden verwacht. Tevens zal het team dan een besluit nemen op basis van de weersvoorspelling over wat er verder gaat gebeuren.    
Veilig in kamp 3
naar boven

Copyrights © 2004 Katja Staartjes / Henk Wesselius
Site made by Koome-webservices