Nieuws

|

Beklimming

|

Team

|

Foto's

|

Partners

|

GastenboekEerdere berichten


18 mei, 18u: Bagage vertrokken op 14 mei

500 kilo aan spullen, verpakt in 15 tonnen en 8 tassen. Op 14 mei heeft Henk de bagage van de expeditie die vooruit vliegt, naar VCK Air op Schiphol gebracht. Wanneer alles conform planning verloopt, zal de bagage op 21 mei in Islamabad arriveren, ruim een week voor Henk en Katja zelf naar Pakistan vliegen.

De laatste loodjes wegen het zwaarst, en dat gold ook voor de bagage. Dankzij de extra inspanningen van ECN werden de oprolbare zonnecellen van Uni-Solar nog op 13 mei om 20 uur per koerier bezorgd. Hiermee konden de laatste tonnen worden gevuld en stond alles klaar om te vertrekken.
Een gigantische hoeveelheid spullen: Mountain Hardware-tenten & slaapzakken, Primus-branders & pannen, Philips-batterijen, Adventurefood-maaltijden voor op de berg, repen en koeken van o.a. Maxim, Peijnenburg en Natudis en andere lekkernijen, vaste klimtouwen met Dyneema van DSM-Liros, sneeuwankers, ijsschroeven, persoonlijke kleding en alle andere klimmaterialen geleverd door Kathmandu Outdoor, lichaamsverzorging van Weleda, medicijnen, reparatiesets, accu, etc., etc...

Aangezien Henk en Katja een eigen permit hebben om de Gasherbrum 1 en 2 te beklimmen (totaal $ 9000,-, met 50% korting vanwege het feit dat 2004 een jubileumjaar is voor de K2), worden zij vergezeld door een speciaal aan deze expeditie toegewezen Liason Officer. Hij zal erop toezien dat de expeditie zich houdt aan de regels die gelden binnen Pakistan. Ook de totale uitrusting voor deze expeditiegenoot (een waslijst aan kleding, pickel, ijsbijl, tent, matje, slaapzak) moest vanuit Nederland worden verzorgd.
Verder zijn er Primus gasblikjes en 2 zuurstofflessen van Medidis (voor noodgevallen) afgeleverd op Schiphol. Deze spullen moesten eerst door Dangerous Goods Management op speciale wijze worden verpakt. Inmiddels staat alles goed en wel bij VCK Air klaar voor vertrek naar Islamabad.
Katja en Henk kunnen zich nu richten op de laatste fase van de voorbereiding: de communicatie-apparatuur op elkaar afstemmen: laptops van HP met de datacommunicatie via de Regional BGAN van Xantic. Als back-up voor e-mail verkeer is er de Thuraya satelliettelefoon. Deze zal echter in eerste instantie gebruikt worden voor telefonische gesprekken met Nederland.    
Bagage vertrokken op 14 mei
naar boven

Copyrights © 2004 Katja Staartjes / Henk Wesselius
Site made by Koome-webservices